New Nintendo 2DS XL: cap a on va Nintendo?

New Nintendo2DS XL

La setmana passada vam rebre la notícia de què Nintendo actualitzava la consola portàtil 2DS a una versió “New que compartia funcionalitats amb les New 3DS   exceptuant l’efecte de 3 dimensions sense ulleres. Aquesta notícia ha sorprès la comunitat doncs ja s’estava especulant sobre una nova versió de consola portàtil, i de si seria una revisió de la Switch o un maquinari totalment diferent i/o independent.

La família 3DS porta amb nosaltres des del 2011, any en què va sortir la primera versió de la portàtil. És una màquina que ha tingut força èxit donat que ha venut aproximadament uns 65 milions d’unitats arreu del món, i ha comptat amb multitud de títols imprescindibles i de gran qualitat. I és que sembla que a Nintendo pel que fa a les seves consoles portàtils les coses no li han anat pas malament -a diferència del món de consoles de sobretaula-.

Quan Nintendo va anunciar que NX era una consola híbrida mig portàtil mig sobretaula -l’actual nintendo Switch-, vam començar a especular sobre quin seria el destí de la família 3DS. A la comunitat debatíem sobre si la companyia de Kyoto havia d’apostar per una única línia de productes centrada en Switch o si pel contrari havia de mantenir una secció portàtil i una altra propera a la sobretaula -encara que sense treure l’aigua clara doncs Nintendo no és pronunciava al respecte-.

Els darrers rumors que vam poder llegir són que Nintendo estava preparant una versió mini de la consola Switch, que reduïa dimensions del maquinari, i la feia exclusivament portàtil, per tant també era construïda amb uns materials més resistents a relliscades i caigudes. Tenia sentit, ja que també es deia que comptaria amb un preu de llançament més reduït, fet que l’aproximava encara més a un segment de població més infantil.

El que no queda clar però és quines seran les properes decisions que prendrà Nintendo respecte als seus maquinaris i quin serà el paper de Nintendo Switch en tot això. I encara que Tatsumi Kimishima al febrer d’aquest mateix any concedia una entrevista al diari japonès Kyoto Shinbun en la que assegurava que s’estava plantejant una successora de Nintendo 3DS, veient els darrers moviments de la companyia –cancelant per exemple la producció de la NES Mini-, no queda clar que podem esperar.

En tot cas, posats a especular aquesta New Nintendo 2DS XL sembla enfocada a acabar d’esprémer el que encara pot donar de si la família New 3DS que encara que porta millores de funcionalitat de maquinari semblen més enfocades a una millora d’experiència d’usuari més que a proposar una nova plataforma de joc, doncs finalment la família “New” només ha gaudit d’un únic joc exclusiu, el Xenoblade Chronicles. Sigui com sigui, serà la mateixa Nintendo qui decidirà com enfoca els seus productes en un futur, i veure’m si trobem una companyia a l’alçada de la competència o pel contrari una nova patacada de la “gran N”.

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE