COMPRAR UNA CONSOLA EL DIA DE LLANÇAMENT: RISCOS I RECOMANACIONS

per Jimmy Bravo

A l’article d’avui voldríem parlar sobre els riscos a tenir en compte, en el moment que decidim comprar una videoconsola durant el seu llançament (o en un lapse de temps relativament curt). Fins a la passada generació, de no ser un fracàs estrepitós, tota plataforma tenia garantit un període de vida més o menys llarg. Però aquesta lògica de mercat sembla que a la present generació s’està esvaint, donant pas a una acceleració pel que fa a la caducitat intencionada dels hardwares, que les diferents companyies llancen al mercat.

Definitivament, sembla que la idea és anar emulant el model de negoci dels telèfons intel·ligents i tauletes, que cada 3 o 4 anys cal renovar-los doncs el software li ve gran i comencem amb els alentiments del programari, etc. Actualment, a totes les persones que ens agrada gaudir dels videojocs, ens pot arribar amoïnar comprar una plataforma (amb l’esforç econòmic que sovint comporta), i veure que en menys de tres anys la companyia decideix renovar-la. Ha passat a l’actual generació, tant a la plataforma de Microsoft, com a la de Sony.

D’aquesta manera veiem que les companyies reemplacen el seu hardware, per altres consoles que sense deixar de ser compatibles, resulta que aquestes fan el que se suposa que haurien d’haver fet la Playstation 4 i la Xbox One des de bon començament. Malauradament ens estem començant a adonar, que no és un error de càlcul, sinó que ve a ser una lògica empresarial, per a intentar vendre’ns el mateix producte tantes vegades com els hi sigui possible. Vist això, es pot entendre que alguns usuaris es puguin sentir estafats, doncs en l’exemple que ens ocupa, en el moment del llançament de les revisions d’ambdues plataformes al mercat (i que milloren algunes de les funcions de les consoles originals), les versions originals no duien ni 3 anys a la venda.

És en aquest sentit que fem aquest “guia”, per a orientar als possibles consumidors a l’hora de decidir si inverteixen uns diners en una plataforma o una altra, sigui de la companyia que sigui. És cert que perquè un sistema sigui fort, i les productores de videojocs vulguin produir jocs per a ell, cal que aquest disposi d’una comunitat amplia en els diferents mercats internacionals. En aquest sentit la lògica és ben senzilla: com més persones comprin una plataforma més s’ho pensarà la companyia a l’hora de renovar el hardware, ja que la plataforma té una base important de possibles compradors de videojocs, que garanteix que a cada estrena de jocs, aquests puguin ser venuts àmpliament en els diferents mercats.

Un cas que ho exemplifica és la New Nintendo 3DS, plataforma que millora algunes de les funcions de la N3DS original, però que només compta amb un joc exclusiu, doncs la bossa de jugadors de la 3DS és encara més important que la de la nova plataforma, fet que fa que les companyies no produeixin només per a la nova plataforma, doncs deixarien enrere possibles vendes. Dit això, comencem amb els punts que pensem podrien orientar-nos a l’hora de comprar un hardware de la forma més segura possible.

1- Comproveu si al catàleg de llançament hi ha uns quants jocs que siguin del vostre interès. Cada consola acostuma a tenir un perfil de publicacions diferenciat al de les que competeixen amb ella.

2- El preu dels videojocs també és important, així com si la companyia fa campanyes de rebaixa de preus.

3- Assegureu-vos que la companyia compta amb suport “third-party”.

4- Un altre aspecte a tenir en compte és si el sistema multi jugador és gratuït o de pagament. Recordeu que hi ha plataformes on el multi jugador és completament gratuït.

5- Baseu la vostra confiança en contingut que estigui publicat, i desconfieu de les promeses de jocs que estiguin per sortir.

6- Quantitat de perifèrics que tingui al mercat. Aquests amplien l’experiència de jocs i la fan més divertida.

7- No sempre la potència és el que compta, hi ha altres factors importants com la diversió, la jugabilitat, la narrativa, el marge que el joc ens deixa per a la imaginació… entre molts d’altres!!

8- La retrocompatibilitat és un altre punt a tenir en compte. Ens evita estar pagant per remakes, i remasters. I sempre podem tornar a jugar als jocs que ja tenim de la plataforma anterior, o gaudir d’aquell joc que ens vam deixar per jugar.

9- Un altre aspecte que no acostumem a tenir en compte, és informar-nos sobre en quines condicions s’ha fabricat la consola, a fi de reduir l’impacte en el medi ambient, així com l’explotació de les persones que treballen fent-la.

Cal premiar a les empreses que verifiquin que el seu producte no es fabrica amb coltan del Congo, així com aquelles que no treballin tampoc amb empreses que explotin els treballadors, com per exemple el cas de FOXCON.

Foto del perfil de Ull

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE