Nintendo Switch: ¿Revolució o continuisme?

12 de novembre de 2016. Inaugurem secció Nintendo, per Jimmy Bravo

Se n’està parlant molt de la nova plataforma de Nintendo, coneguda ara ja si, amb el nom de Nintendo Switch. Després del trailer de presentació, han quedat molts aspectes tècnics de la consola per saber (se sap que el hardware està fet per Nvidia i que físicament no serà retro-compatible, però poca cosa més). Hi ha qui vol veure en les paraules d’un comunicat d’Nvidia que es farà servir arquitectura Pascal (amb la que tindrà una millor optimització en relació a la potencia i al consum de la màquina), hi ha qui vol veure que serà arquitectura Maxwell (amb la que s’aconseguiria reduir els costos de la màquina però podria quedar desfasada tecnològicament). Es parla de si la bateria tindrà 3 hores o 4 hores d’autonomia, s’especula sobre el preu comparant-la amb una Nvidia Shield… En fi, que la xarxa està bollin i tothom frisa per donar la notícia abans inclòs que la pròpia Nintendo, que sigui dit de pas, a hores d’ara ha dit ben poc.

¿I que podem esperar de la nova plataforma? Del que vam poder veure al tràiler de la consola de sobre taula podem treure diverses suposicions: el tràiler va destinat a un públic adult, la consola ens permet de jugar de forma portàtil també, i també permet diferents formes de multijugador cooperatiu in situ (ja sigui amb varis gamepads i una mateixa consola, o amb diferents consoles interconnectades i varis gamepads per consola). Aquest embolic d’entrada sembla divertit, i és com a mínim de nou quelcom esperançador dins la indústria del videojoc. Novament amb més o menys encert se’ns convida a re-formular la forma amb que juguem a videojocs mitjançant un hardware amb unes possibilitats diferents a les que podríem esperar d’un concepte de consola clàssica. Queda però per veure com reaccionen les companyies productores de videojocs i si finalment es materialitzarà aquest recolzament “third party” anunciat a la web de la gran N amb videojocs de qualitat per a la seva màquina. Sigui com sigui, si hi ha quelcom que podem donar per segur és que la informació ens anirà arribant amb comptagotes, de fet, la mateixa empresa Japonesa ha confirmat que no pensa donar més informació fins a l’any 2017, així que tenim una llarga espera per davant fins la data en que en principi sortirà a la venda: el març de 2017.

 

nintendo-switch

Si bé es cert que Nintendo ha fet les coses força bé en moltes de les seves plataformes de videojocs, durant la generació que ara ens presenta i que sembla ser la successora espiritual de la Wii U en alguns dels seus aspectes, hi ha qui dubta de si aconseguirà esvair la mala premsa que té en quant es diu que els seus productes són consoles secundàries per a gaudir només dels exclusius, motiu pel qual es parla de que no cal que sigui potent doncs “ningú compraria una consola de Nintendo a les alçades en les que ens trobem per sobre dels 299€”.

No sé que en penseu però des del meu parer sembla que tothom és excessivament exigent en quant al que s’espera de Nintendo mentre que sembla ser bastant més laxe en quant parlem d’altres companyies. Aquest fet em resulta paradoxal si tenim en compte la linealitat amb que han enfocat els seus productes la majoria de companyies fins ara, fent que els seus nous productes siguin més o menys predictibles: tindran més potencia . En canvi, algú sabia del cert com seria la NX abans del vídeo que ens han presentat ara a l’octubre?. En síntesi suposo que aquesta exigència és deu a l’actual situació de la indústria dels videojocs (conservadora i continuista), i al record col·lectiu de la mítica SNES que tot aficionat als videojocs hauria de voler reflectit en una consola de l’actual generació: igual de potent en quant a catàleg i igual de competitiva amb les altres plataformes.

nintendomosaic

Per últim, i ja acabo, s’ha estat especulant sobre si finalment la Switch aconseguirà fusionar el mercat de portàtils (on sembla que Nintendo no té cap competència), amb el de sobre taula (on últimament les coses no li han anat gaire bé). En aquest sentit s’ha confirmat que la Switch és la successora de la Wii U, però… i de la Nintendo 3DS? Des del meu punt de vista la Switch és una proposta diferent a la 3DS per lo que no crec que estigui en els plans de Nintendo liquidar la 3DS a la valenta com alguns mitjans estan dient a hores d’ara. Sembla que ambdues consoles van inclús enfocades a diferents grups de població: la 3DS (i en especial la 2DS) va més enfocada a un públic infantil i és una portàtil que et convida a endur-te-la, mentre que la Switch sembla enfocada a un públic més adult i no queda clar que sigui tan manejable de forma portàtil (a més no deixa de semblar una “tablet” i ja sabem que passa amb les pantalles de les tauletes quan cauen). De fet, i per tancar aquesta última reflexió, asseguraria que durant la producció del tràiler s’ha fet un esforç per a que la Switch no sembli ni una portàtil, ni una tauleta. Aquest seria segons la meva opinió, el motiu pel qual no s’ha ensenyat que la pantalla sigui tàctil. De confirmar-se aquest supòsit, aquesta és una bona notícia, doncs el producte anirà destinat a competir amb les altres consoles de sobretaula.

En fi, queden moltes coses per desvetllar a hores d’ara. ¿vosaltres que en penseu? ¿L’aliança anunciada entre Nintendo i Apple tindrà a veure també amb algun aspecte desconegut a hores d’ara de la Nintendo Switch? ¿comprarieu una Switch a un preu similar al d’una playstation Pro si aquesta us assegura una bona potencia i catàleg? ¿Que us ha semblat la proposta de Nintendo?

Fins la propera!

Foto del perfil de Ull

1 comentari

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE