NINTENDO SWITCH: ESTRENA EL 3 DE MARÇ A 329 EUROS

per Jimmy Bravo

Per fi ha arribat el dia, i Nintendo ha desvetllat algunes de les incògnites relacionades amb la seva nova videoconsola híbrida, la Nintendo Switch. Duem unes quantes setmanes plenes de notícies, i rumors, sobre: les possibles característiques, els jocs de sortida, el preu, sobre els seus perifèrics...etc.

Característiques tècniques:

Nvidia: No s’ha parlat sobre la potència gràfica de la Consola, però podem veure que podrà bellugar jocs com Skyrim.
Bateria: duració entre 2’5 i 6 hores
Pantalla: serà tàctil.
No s’ha parlat del Sistema operatiu de la consola, però s’entén que serà similar al que hem vist a Wii U i i 3DS.
USB tipus C
JoyCon: Són els comandaments de la Nintendo Switch, connectats a la pantalla són un únic gamepad, però per separat tenen les següents funcionalitats:
– Cadascun és un gamepad en solitari.
– Lector d’Amiboos.
– Botó de captura d’imatges de pantalla per a compartir via xarxes socials.
– Són els successors dels Wii motes, tenen acceleròmetre i sensor de posició.
– Funció HD Rumble: Que proporciona una sensació detallada a nivell tàctil i propioceptiu, segons expliquen aquesta funció ens farà diferenciar entre diferents sensacions, com per exemple quan cauen uns glaçons dins d’un got, o quan fem un tret amb una pistola, o colpegem una pilota amb una raqueta… sens dubtes la funció més interessant.
– Funció de càmera: integra una càmera que detecta gestos de les nostres mans, per al que integrat a videojocs, aquesta funció pot ser apassionant també.

Pel que fa als jocs:

S’ha deixat entreveure que la consola ja no tindrà el Region Block que tenien les seves predecessores pel que s’entén que serà Region Free. Malauradament, i a l’espera de l’esdeveniment del Nintendo Tree House d’aquest migdia, només s’han confirmat aquests  3 jocs de sortida:

⁃ ARMS: Joc de boxa, que bàsicament ens ve a ensenyar les funcions dels Joy-Cons.
⁃ 1- 2 Switch: Jocs de trets, de tenis, etc., és el successor dels Wii Sports, la peculiaritat és que el joc es jugarà de forma tàctil i no cal pantalla per a jugar… un davant l’altre, jugant a diferents jocs.
⁃ The legend of ZeldaBreath of the Wild: El Zelda més ambiciós que he vist mai, sens dubtes.

Jocs en desenvolupament:

La companyia ha comentat que en l’actualitat hi ha més de 80 jocs en desenvolupament (compte amb les promeses que després ja veiem que passa…vegem el cas de Scalebound d’xbox One). S’ha remarcat que és fàcil desenvolupar jocs per a la plataforma i s’ha fet una picada d’ull als jocs Indies, fet que des de la redacció celebrem, però ens cenyirem estrictament als jocs un cop publicats.

Us deixem un llistat de títols que s’han anunciat:

– Splatoon 2
– Skyrim
– Shin Megami Tensei
– Mario Odyssey (sortida durant el període vacacional del 2017)
– Nou projecte d’Square Enix (títol JRPG clàssic)
– Nou projecte de Suda 51 (el pare de jocs com el No more Heroes)
– Fifa 17 d’Electrònic Arts
– NBA 2K
– Xenoblade Chronicles 2
– Dragon Quest X i XI (confirmats per al Japó)
– Dragon Quest Heroes 2 i 3
, Project Sonic, nou joc de la saga Lego, Bola de Drac (no s’ha especificat el títol), nou Street Fighter (tampoc s’ha especificat)
, Just Dance, Minecraft
, Rime, YokaLaylee
, Nou Mario Kart……..

Preu de sortida i estrena a les botigues:

Sols s’ha confirmat que tindrà un preu de $299 a Estats units, pel que podem esperar un preu de 299€ amb la consola, i d’uns 350€ amb joc de sortida… jo apostaria que els packs inclouran joc que ensenya les funcionalitats dels JoyCon com són ARMS i 1 2 Swtich, més un Zelda o un Mario.

Xarxes Socials:

No s’ha especificat res en concret pel que fa a les aplicacions que integrarà la videoconsola, però donat que el JoyCon integra una funcionalitat de captura de pantalla, és d’esperar que Nintendo aposti per tenir alguna forma d’integració dels seus sistemes amb plataformes socials, de l’estil Twicthtwitter, i companyia…

Retrocompatibilitat:

Malauradament no s’ha parlat d’aquest apartat de la consola, encara que si s’ha deixat veure en un breu tràiler, que hi haurà jocs que podem trobar avui dia a la mateixa botiga virtual de Nintendo… Esperem que avui durant el Nintendo TreeHouse tinguem més informació.

 

Conclusions:

Les sensacions amb la nova consola de Nintendo són positives, encara que és cert que queden encara molts dubtes per esvair, com són la potència gràfica, si la consola tindrà ports de Wii U o si serà retrocompatible via tenda virtual de Nintendo… Hem tingut grans sorpreses en forma d’anuncis de jocs en desenvolupament però és cert que hi ha poc catàleg, almenys en el que respecta a aquesta presentació, caldrà esperar a l’esdeveniment d’aquest migdia per a tenir més informació. De totes maneres, el senyor Kimishima, amb el seu magnífic somriure (ja era hora de veure’l somrient aquest bon home), ha comentat que anirem tenint informació durant els dies vinents via web de Nintendo, i canal de YouTube… així que estarem ben atents!

 Que us ha semblat la presentació? Personalment n’he quedat ben satisfet…i el moment tràiler amb el nou Zelda...espectacular!!

 Fins la propera.

CONTINGUT COMPARTIT AMB  www.gaming.cat

Foto del perfil de Ull

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE