RIME versus FUMITO una anàlisi diferent

una anàlisi diferent

RIME

Rime, l’excel·lent obra de Tequila Works, és visitada pel creador japonès Fumito Ueda, aquest viatge impossible és la base de la nostra anàlisi.

19:30 -algun dia de finals de juny del 2017-
Fumito Ueda -creador d’ICO– s’aixeca de la migdiada, es posa les ulleres, encén una cigarreta i s’asseu a l’ordinador. Obre el mail amb la contrasenya “colossus2017“. Entre els milers de correus que acumula sense llegir, en destaca un procedent de Madrid. A l’encapçalament hi llegeix TEQUILA WORKS. La seva beguda alcohòlica preferida després del sake.
L’obre i veu un codi de dotze dígits personalitzat, RIME UEDA 2017″, que haurà d’introduir a la seva PS4. Al concís correu hi destaca la imatge d’un sagal, que en Fumito ràpidament identifica com un cosí germà digital, de procedència occidental. Fumito reprèn la migdiada, memoritza el codi i s’adorm abraçat a un coixí de seda xinesa.

22.37
Fumito s’aixeca a les fosques, agafa amb les mans un comandament de PS4 pro que en encendre’s, il·lumina lleument l’estança. Arrenca el TV 4K Sony de 65 polsades lentament, afegint un to blavenc encara més intens als dits del creatiu japonès. Entra a l’store i pitja els dotze dígits que recorda sense dubtar.

22:45
Mentre RIME es descarrega de l’Store, Fumito rumia idees per un nou projecte en què el color serà el protagonista. Només té clar aquest concepte, després de tres jocs en què els grisos lluitaven amb els verds, vol una explosió de colors sense contemplacions. Exultant.

23:02
Mentre rumia en aquarel·les, quatre paraules s’imposen a la pantalla: RIME.
Fumito somriu, encén una altra cigarreta, recorre amb el seu dit esquerre l’analògic i comença a córrer com un sagal, amb el cosí germà digital del protagonista de la seva primera obra: ICO.
Fumito té aquella estranya sensació de sentir-se com a casa i a la vegada estranger, de reconèixer moltes petjades pròpies però incapaç de trobar el camí. El color el destarota, el desorienta, excita els seus sentits.

01.55
Fumito es mulla els llavis orgullós del seu legat, de l’empremta que ha deixat la seva obra en molts dels creatius occidentals. Sap que dintre d’uns dies estarà a Barcelona i no deixa de pensar que RIME podria ser perfectament una obra seva si hagués nascut a Formentera – o a qualsevol altre port del mediterrani-.
La successió d’imatges tenyides pels raigs de sol, les torres de cal blanca amb finestres d’estranyes formes geomètriques que mostren camins impossibles, les sargantanes pujant per les parets, els cossos d’ulls negres disfressats amb túniques que fugen davant la nostra presència, la forma en què les animacions es fonen amb el paisatge i com els acords acompanyen subtilment les accions del sagal: TOT ÉS SEMBLANT I TOT ÉS DIFERENT, TOT FLUEIX. Com la vida mateixa, com qualsevol influència ben entesa. Fumito ho accepta, ho gaudeix i vol conèixer les persones que tan bé han interpretat la seva obra.

04.59
Fumito segueix vivint l’experiència: plàcida, plena de secrets i estranys signes que troba a les parets. Fumito no intenta desxifrar els senyals, senzillant els guarda a la memòria i els relaciona amb llibertat. Fumito gaudeix amb les animacions i sincronitza les seves passes digitals amb les del sagal. Troba la correspondència adequada i els salts li remouen l’estómac positivament.

08.00
Les hores se li escapen de les mans i no pot deixar de buscar respostes i trobar emocions que feia anys que pensava perdudes. A les 12.00 surt cap a Barcelona i voldria trucar al pilot perquè el vol sortís unes hores més tard. No per acabar el joc sinó per poder pair-lo i guardar-lo amb cura a la memòria. Fumito marxa content. Fumito està emocionat.

FUMITO UEDA PARLANT DE RIME AL GAMELAB 2017
“No solament el conec sinó que és un joc que he acabat de principi a fi. Em sembla una experiència molt bona, especialment les animacions i l’estil visual escollit”.

Foto del perfil de Ull

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE