SHADWEN | anàlisi de butxaca

3.99 euros, noves ofertes a la Playstation Store, clico a compra més per vici que per necessitat, un clàssic dels jugadors, i si…i si…i si és l’hòstia i m’ho estic perdent.? Dues protagonistes femenines, sigil, context medieval, els creadors de Trine als comandaments, que podria fallar? Doncs falla tot, en aquest cas el preu de l’oferta seria la puntuació adequada, 3,99, i potser sent massa condescendent. Des del minut zero es nota la pressa i el poc afecte que han mostrat els nois de Frozenbyte per Shadwen; potser era un encàrrec per pagar el lloguer? Una venjança del seu antic distribuïdor? Una broma de mal gust entre amics? Una prova pels jugadors? Desconeixem el motiu pels que uns desenvolupadors de prestigi treuen al mercat un producte cultural tan desastrós.

La parella més pesada dels darrers anys.

Abans de jugar, per disciplina, acostumo a mirar l’historial d’actualitzacions que té el joc. Sabeu quantes en té Shadwen? CAP. Van enviar el blu-ray a la fàbrica i van oblidar-lo tan ràpid com van poder. Amb una borratxera d’escàndol, visualitzo amb ells , el clàssic “Bebe y Olvídalo” que cantaven els mítics punks navarresos Tijuana in Blue a finals dels 80’s.

Un cop tenim senyal del joc, el menú és un desastre, la presentació dels fets mínima i el tutorial és un despropòsit dels més grans que recordo. Tot i això penso, un mal moment el tenim tots –o uns quants-, i començo la història amb ànims renovats. Com hem dit són dues protagonistes, una dona i una nena que han d’infiltrar-se en una ciutat medieval per acabar amb la tirania d’un rei dolentíssim. Un prodigi.

Amb aquesta premissa tan enriquidora i el sigil com a mecànica principal comença el malson. Animacions facials i físiques més rígides que un pal d’escombra, amagatalls ridículs, escenaris repetitius, l’ús infernal d’un ganxo que ens tortura de tant en tant i la nena tocant els collons contínuament. Sí, hem d’aclarir els escenaris de ninots perquè la petita pugui seguir-nos. A voltes fa el que vol i tira milles, a voltes es queda aturada i fa la migdiada, altres ens renya a les escenes de tall quan hem pelat massa enèmics. Els soldats són d’una estupidesa única, pateixen d’una IA nul·la, són sords, cecs i amb tantes ganes de morir que estic segur que formen part d’algun dels molts clubs de suïcides digitals, representats a moltes de les obres actuals. Carn de canó. I als videojocs sempre n’hi ha, milers.

No sé perquè seguia jugant, potser esperava un escenari inspirat que mai arribava, de sobte vaig dir PROU, això no ho aixeca ni Amarna Miller. Els pares sempre m’han dit que el barato al final acaba sortint car i en aquest cas és un dogma irrefutable.

Compreu-vos un pack de sis birres, dues cançons de Tijuana in blue, llenceu els diners al carrer, compreu cinc roses negres per deixar-les al peu d’un fanal. Si us plau. 3.99. SHADWEN. CAR.

NOTA: El 3.99, quasi aprovat, és per la curiosa implementació del temps congelat; quan ens aturem el món s’atura a la pantalla, podem retrocedir endavant i endarrere al nostre gust, funciona regular però és una bona idea que Superhot va treballar amb molta més cura.

Foto del perfil de Ull

Deixa una resposta

El teu email no es publicarà.Els camps requerits estan marcats *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

El temps màxim s\'ha esgotat. Per favor recarregui el CAPTCHA.

Contrasenya perduda

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE